Sosyal Medya Hesaplarımız

Ne aramıştınız?

Haberler

Ripple Dosyaları SEC’e Karşı İtirazda Bulundu, XRP Nihayet Kazanacak mı?

Ripple News Pro XRP Lawyer Explains Why SECs Gary Gensler Could Appeal and Face Another Court Defeat

Ripple Dosyaları SEC’e Karşı İtirazda Bulundu, XRP Nihayet Kazanacak mı? İlk olarak Coinpedia Fintech News’te göründü

Devam eden hukuk mücadelesinde Ripple, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) bu ayın başlarında yaptığı son itirazın ardından 10 Ekim 2024’te bir “çapraz temyiz” başvurusunda bulundu. Bu çapraz temyiz ile hem Ripple’ın hem de SEC’in temyizleri artık tek bir davada birlikte ele alınacak.

Ripple Mahkemenin Kararına İtiraz Ediyor

Ripple’ın çapraz temyiz başvurusu, mahkemenin XRP’nin yatırımcılara satışının herhangi bir menkul kıymetler yasasını ihlal etmediği yönündeki kararını bozmayı amaçlıyor.

Ek olarak bu, Ripple’ın XRP’yi yatırımcılara satması karşılığında 125 milyon dolar ödemesini gerektiren mahkeme kararına yanıt olarak geldi. Ancak bu ceza, SEC’in daha önceki 2 milyar dolarlık talebinden önemli ölçüde düşük, ancak Ripple’ın 10 milyon dolarlık teklifinden çok daha yüksek.

Ripple SEC’e Karşı Kazanabilir mi?

Devam eden bu gelişmelerin ortasında, Ripple’ın baş hukuk sorumlusu, Stuart Alderoty X’te (eski adıyla Twitter) kripto topluluğunun büyük ilgisini çeken bir gönderi paylaştı. X ile ilgili bir gönderide Alderoty, SEC’in son itirazının ardındaki potansiyel neden olabilecek tüm önemli noktalarda kaybettiğini belirtti. Ek olarak, Ripple’ın son çapraz temyiz başvurusu, ABD SEC ile olan hukuki mücadelesinde olası tüm sorunları ele almalarını sağlamayı amaçlıyor.

Ancak Alderoty, SEC’in XRP’nin borsalarda satışının ve çalışanlara ve geliştiricilere dağıtımının menkul kıymet olarak değerlendirilmesi gerektiğini savunabileceğine inanıyor.

Önceki mahkeme kararına dayanarak, Ripple’ın davayı tekrar kazanacağından emin ve mahkemenin SEC’in son girişimlerini, özellikle de SEC Başkanı Gary Gensler liderliğindeki girişimleri reddettiğini görmeyi umuyor.

CEO Brad Garlinghouse’un Görüşü

Tüm bunların ardından Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, ABD SEC’in kripto endüstrisi için net kurallar oluşturmak yerine sadece sorun ve kafa karışıklığı yaratmaya çalıştığını söyledi.

Kendisi şunları ekledi: “Bugünkü çapraz itirazımızla, SEC’in kaderini belirlemeyi ve sonunda SEC’in yaptırım yoluyla düzenleme gündemine son vermeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.”

Kaynak : CoinPedia

Yorum yapmak için tıklayın

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler

Haberler

Başlıklar Solana Coin Neden Düşüyor ?Meme Coinler Dikkat Çekiyor! Doge, Shiba, Pepe, BonkEn İyi Performans Gösteren Solana Zayıflık GösteriyorEn Güçlü Oyuncu, Poligon Devamlı Güç...

Alt Coin

Son dönemde kripto para piyasalarında büyük dalgalanmalar yaşanıyor, ve bu dalgalanmalardan etkilenen kripto paralardan biri de CYBER Coin. %50'den fazla değer kaybı yaşamasının ardındaki...

Alt Coin

NEXA coin, oyun oynayarak ve iş kanıtı madenciliği yaparak kripto para elde etmeye olanak sağlayan bir blokzinciridir. Diğer kripto paralar sadece İş Kanıtı (PoW)...

Alt Coin

Başlıklar WSM Token Nedir?WSM Token AirdropWSM Token Nereden Satın Alınır ?WSM OKX Borsasında ListelendiWSM Token YorumWSM Token Nedir? WSM Token Nedir? Wall Street Memes...