Uzman, Bitcoin’in Bir Sonraki Büyük Baskıyla 300.000 Doları Aşacağını Tahmin Ediyor; Timeline Deets Inside ilk olarak Coinpedia Fintech News’te göründü
Equity Management Associates Yönetici Ortağı Lawrence Lepard, potansiyel ekonomik çalkantıların ortasında altının ve Bitcoin’in geleceği hakkındaki görüşlerini paylaştı. Stephan Livera ile yakın zamanda yapılan bir tartışmada, Lepard, her iki varlıkta da büyük fiyat hareketlerini tetikleyebilecek “bir sonraki büyük baskı” olarak adlandırdığı önemli bir ana yaklaştığımızı tahmin etti.
Önümüzdeki altı ila 18 ay içinde finansal sistemin, tahvil piyasasından, borsadan veya başka bir kaynaktan kaynaklanan bir krizle karşı karşıya kalarak hükümetleri ekonomiye likidite enjekte etmeye zorlayabileceğini bekliyor. Lepard, bu gerçekleştiğinde Bitcoin’in önceki yüksek seviyelerini aşarak 300.000 ila 350.000 dolar arasına yükselebileceğine, altının ise 4.000 ila 5.000 dolar arasına yükselebileceğine inanıyor.
Ancak Lepard, hükümetin ekonomiyi istikrara kavuşturma çabalarına rağmen likidite krizine yol açabilecek şiddetli deflasyon potansiyeli konusunda uyarıyor. Böyle bir senaryoda Bitcoin’in 85.000 ila 100.000 dolar civarına gerileyebileceğini, altının da önemli bir düzeltmeyle karşı karşıya kalabileceğini öngörüyor.
Daha ileriye baktığımızda Lepard, daha da ciddi sonuçlara yol açabilecek ikinci bir parasal müdahale dalgası öngörüyor. En kötü senaryoda, ekonomik koşullar kötüleştikçe hükümetlerin zor durumdaki aileleri desteklemek için Evrensel Temel Gelir (UBI) önlemlerine başvurabileceğini öne sürüyor. Ekonomik sıkıntının arttığı bu dönemde Bitcoin’in potansiyel olarak bir milyon dolara ulaşacağını ve altının 20.000 ile 40.000 dolar arasına çıkacağını öngörüyor.
Lepard’ın analizi, toplumsal ve ekonomik döngülerin her 80 ila 100 yılda bir tekrarlanma eğiliminde olduğunu öne süren “dördüncü dönüş” kavramından etkilenmiştir. Şu anda öyle bir dönemeçte olduğumuza inanıyor ki bu, 2027-2031 yılları arasında finansal sistemin büyük ölçüde sıfırlanmasına yol açabilir.
Kötü görünüme rağmen Lepard, yapay zeka ve nükleer enerji gibi teknolojideki ilerlemelerin yaşam standartlarında iyileşmelere yol açabileceğini savunarak geleceğe dair iyimserliğini koruyor. Daha merkezi olmayan bir finansal sistemin toplumsal çekişmeleri azaltabileceğini ve merkezi hükümet kontrolü tarafından körüklenen çatışmaları önleyebileceğini iddia ediyor.
Kaynak : CoinPedia