ETF’lerin beklentisi, dijital varlık yatırım ürünlerine yönelik girişlerde 2021’in sonlarından bu yana en büyük artışa neden oldu ve art arda dokuz haftada 1,7 milyar dolara ulaştı.
Bitcoin geçen ay 1 milyar dolardan fazla giriş çekti; bu rakam, yılbaşından bu yana toplam 1,6 milyar doları buldu. Dünyanın en büyük altcoin’inin izinden giden Ethereum da 126 milyon dolarlık giriş kaydetti ve bu da duyarlılıkta önemli bir geri dönüşe işaret ediyor.
Yaygın inanış, Bitcoin’in etkileyici getiriler sağlamasına rağmen, geleneksel hisse senedi ve tahvil portföyüne dahil edildiğinde volatilite şeklinde önemli riskler getirdiği yönündedir.
Ancak CoinSharers’ın araştırması “dengeli bir yatırım portföyü” açısından ilgi çekici yönleri ortaya çıkardı.
CoinShares’in Portföy İncelemesi
En son blog yazısında varlık yöneticisinin analizi, Bitcoin’in küçük tahsislerinin bile diğer alternatif varlıklarla karşılaştırıldığında riske göre ayarlanmış getiriler ve çeşitlendirme üzerinde orantısız derecede olumlu bir etki yarattığını buldu.
Dahası, Bitcoin’in geleneksel varlıklarla korelasyonunun olmaması onu değerli bir alternatif yatırım olarak konumlandırıyor ve ekonomik döngülerden etkilenmeyi azaltmanın bir yolunu sunuyor. Ayrıca, Bitcoin’in orijinal portföy ağırlığına geri döndürülmesi için üç aylık ayarlamalar (yeniden dengeleme) uygulamasının volatiliteyi etkili bir şekilde azaltabileceğini ve genel getirileri iyileştirebileceğini de gözlemledi.
Bitcoin ve Ethereum Grafiklerinde Yükseliş Duygusu
Bitcoin’in değeri, Binance’in ABD Adalet Bakanlığı ile yaptığı 4,3 milyar dolarlık anlaşmanın ardından yaklaşık %4’lük bir düşüş yaşadı. Ancak ertesi gün hızla toparlandı ve şu anda 44.000 dolara yükseldi.
CoinShares’e göre bu yükseliş ivmesi, sektördeki “kötü aktörlerin temizlenmesine”, Federal Rezerv’in faiz artırımlarının sona erdiğine dair göstergelerine ve kısa vadeli bir katalizör olarak spot Bitcoin ETF’sinin yakında onaylanmasına bağlanıyor.
Bu arada varlık yöneticisi, vadeli işlemler piyasasında contango’nun son zamanlarda genişlediğine de dikkat çekerek bunu 2018’den bu yana nadir görülen bir olay olarak nitelendirdi ve primlerin çift haneli rakamlara ulaşmasıyla birlikte “çok yükseliş eğilimine” işaret etti.
Tutarlı pozitif fonlama oranları, Nisan ayından bu yana en yüksek işlem hacmi ve kaldıraç seviyeleri ve 0,97’lik uzun/kısa oranı, Ethereum’un iyimser görünümüne ve fiyat hareketine katkıda bulundu.
Ek olarak, gas fiyatlarındaki kademeli artış, önde gelen altcoin’in deflasyonist özelliklerine baskı uygulayarak genel Ethereum arzını etkiliyor. Sonuç olarak, alım hacminin artan etkisiyle fiyattaki yukarı yönlü hareket daha belirgin oluyor.
İlginizi Çekebilir: GRT coin yorum